Blogikirjoitukseni voi jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Ensimmäisesessä käsittelen liittyviä kysymyksiä. Näkökulma on siinä, miten koen niiden vaikuttavan yksilön arjessa. Tavoitteeni on kirjoittaa niin ymmärrettävästi, että kuka tahansa voi blogiani lukea ja ottaa aiheisiin kantaa. Toisessa blogin osassa käsittelen taas , jotka kuitenkin tuovat iloa elämääni ja ovat sen vuoksi jakamisen arvoisia. Tervetuloa Mailiksen maailmaan!

tiistai 1. marraskuuta 2016

Tulinen tofuparsakaalikastike

Tänään vietetään kansainvälistä vegaanipäivää. Päätin sen kunniaksi tehdä pitkästä aikaa reseptipostauksen. Olen tykästynyt kovasti aasialaisiin makuihin, mitkä maistuvat myös tulisessa tofuparsakaalikastikkeessa, jota ollaan pari kertaa syöty riisin kanssa. Alla resepti tähän edulliseen ja helppoon kotiruokaan, mikä on vegaanisen lisäksi myös gluteeniton. En ole laittanut reseptiin tällä kertaa kaikkien ainesten määriä, koska tämä kastike onnistuu hyvin erilaisilla raaka-aineiden kombinaatioilla. Tärkeä on lisätä esimerkiksi currya ja kookoskermaa oman fiiliksen mukaan!


Ainekset

Inkivääriä
2 Valkosipulinkynttä
Chiliä
1 Sipuli
Kasvirasvaa
Pähkinöitä
Paketillinen maustamatonta tofua
Parsakaalia
Tölkillinen kookoskermaa
Curryä (itse laitoin 1,5 teelusikallista)
Runsaasti suolaa ja mustapippuria


Vaihe 1.

Pilko chili, inkivääri, valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuullota aineksia pannulla kasviöljyssä ja lisää joukkoon suola, mustapippuri ja curry. Käytin paistamisessa kookosöljyä, joka minusta sopii hyvin tämän kastikkeen makumaailmaan.



Vaihe 2.

Lisää pannulle suolapähkinät ja nosta hieman lämpöä. Ainesten paistuessa voit pilkkoa tofun.


Vaihe 3.

Seuraavaksi lisää joukkoon tofu ja paista taas hetki. Sitten kaada joukkoon vielä parsakaalinpalat. Itse käytin pakasteparsakaalia, mutta tietysi tuore parsakaali on aina parempi. Lopuksi kaada joukkoon kookoskerma ja kastikkeen kuumennettua tarkista maku.


Sitten kastike on valmis herkuteltavaksi. Kastikkeen lisukkeeksi sopii minusta parhaiten riisi tai riisinuudelit.


Poikaystäväni on innostunut chilien kasvattamisesta. Kuvassa tämän syksyn satoa. :)

Maukasta vegaanipäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti